Stvorite arhitekturu podataka zasnovanu na poslovnim zahtjevima

 

  • Dokumentirajte i poboljšajte podatke i metapodatke iz više platformi baza podataka
  • Provedite standard imenovanja i stvorite rječnik podataka za bolju konzistenciju
  • Surađujte u globalnoj razmjeni poslovnih pojmova i definicija
  • Učinkovito komunicirajte modele i metapodatke unutar poduzeća
  • Izgradite temelj za upravljanje podacima (data governance) i programom usklađenosti sa regulatornim zahtjevima

 

Dokumentirajte i poboljšajte podatke i metapodatke

Modeliranje i upravljanje metapodacima može pomoći za mjerenje, kontrolu i poboljšanje kvalitete podataka. Pomoću ER/Studio-a možete dokumentirati kritične elemente podataka, poslovne objekte podataka i elemente regulatornih podataka i prikazati njihove izvore, interakcije i ovisnosti u logičkim i fizičkim modelima.

Provedite standard imenovanja i stvorite rječnik podataka

Dodijelite standardizirani predložak imenovanja za svoj model, podmodele, entitete i atribute, a ER/Studio Enterprise Team Edition će automatski primijeniti ta imenovanja na logičke i fizičke modele, čime se osigurava konzistentnost između modela. Možete također integrirati elemente modela u konstruktore za višekratnu upotrebu preko ugrađenog rječnika podataka poduzeća.

Surađujte u globalnoj razmjeni poslovnih pojmova

ER/Studio Enterprise Team Edition korisnicima omogućuje definiranje specifičnih rječnika poslovnih područja s vezom prema rječnicima viših razina kako bi se odražavala korporativna struktura u svim modelima. Članovi poslovnog i tehničkog tima mogu pregledati i ažurirati poslovne uvjete za razmjenu korporacijskog znanja iz jednog središnjeg mjesta.

Učinkovito komunicirajte modele i metapodatke

Modeli i povezani metapodaci su jedini način na koji se kompleksna okruženja podataka uistinu mogu razumjeti i upravljati. IT korisnici mogu objavljivati modele u Team Server-u kojima ostali korisnici mogu pristupiti putem interaktivnog preglednika pri čemu se mogu postaviti dopuštenja za vidljivost objekata te identifikaciju i praćenje nedavnih promjena i reviziju.

Izgradite temelj za upravljanje podacima

Uspostavite strategiju podataka na temelju centraliziranog modela i čvorišta metapodataka. Budite u skladu s industrijskim propisima i poslovnim standardima koji se tiču sigurnosti i privatnost i upozorite korisnike koji pregledavaju ili mijenjaju osjetljive podatke. Jednostavno postavite dopuštenja za kontrolu pristupa. Objedinite informacije u lako razumljive izvještaja za poslovne analitičare.

Za više informacija posjetite stranice na engleskom jeziku.